top

Hoe werkt het?

Hoe werkt de Carsys veiling?

Waar komen de te koop aangeboden voertuigen vandaan?

De geveilde voertuigen kunnen afkomstig zijn van zowel verkoopdeposito's als verkopen voor rekening van derden, alsook van faillissementen, vereffeningen, inbreuken op financierings- of leasecontracten, enz.

Wie kan er bieden?

Uitsluitend professionele autohandelaren die zich eerder op de site hebben geregistreerd hebben toegang tot het biedingsplatform, en alleen na uitdrukkelijke goedkeuring van onze algemene voorwaarden, verkoopvoorwaarden en ons privacybeleid.

Is er een startprijs?

Ja, er is een startprijs die meteen ook als minimumbod geldt.

Wanneer kan ik beginnen met bieden?

U kunt bieden van zodra het voertuig zichtbaar is op de veilingsite.

Moet ik rekening houden met veilingkosten of administratieve kosten?

Nee, er worden geen extra kosten aangerekend.

Wat is de voorlopige en definitieve lijst?

De lijst is "voorlopig" zolang er nog voertuigen kunnen worden toegevoegd, en wordt "definitief" zodra de lijst compleet is voor de geplande veiling. 

Hoe te bieden?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 • Of u klikt op een van de knoppen + 100, + 200 of + 500 €. Op deze manier verhoogt u de laatst getoonde prijs met hetzelfde bedrag en wordt u de hoogste bieder, zolang niemand een hoger bod doet dan u.

 • Of u kunt direct uw maximale aanbod invoeren (via de MAX-knop). Het platform neemt het op en verbergt het voor de andere deelnemers.  Het platform zal de getoonde prijs alleen voor u verhogen met € 100, zodat u de hoogste bieder blijft. In het geval van een nieuw hoger bod, zal het systeem automatisch opnieuw voor u bieden met een extra €100, en zo verder totdat er niet langer een hoger bod is dan het uwe, of uw maximale bod is bereikt. Alleen u en het veilingplatform zijn op de hoogte van uw maximale bod, zodat het goed mogelijk is dat een voertuig aan u wordt toegekend tegen een aanzienlijk lagere prijs dan het maximale bod dat u heeft geplaatst.

Is er een minimum verkoopprijs ?

Ja, en het systeem zal u op de hoogte brengen zodra deze minimumprijs bereikt is.  Vanaf dat moment is de hoogste bieder er zeker van dat hij het voertuig tegen de aangeboden prijs kan krijgen.

Wat gebeurt er tijdens de afsluiting van de veiling?

Op het exacte uur van de afsluiting verschijnen de voertuigen één voor één op het scherm, zodat iedereen een laatste bod kan plaatsen. 

 • Als er binnen 30 seconden geen hoger bod wordt uitgebracht, verschijnt het tweede voertuig op het scherm en wordt een nieuwe 30-seconden aftelling gestart. Werd de minimumprijs gehaald, dan wordt het eerste voertuig definitief  toegewezen aan de hoogste bieder. Werd de minimumprijs niet gehaald, dan is de toewijzing voorlopig
 • Wordt er binnen de 30 seconden een hoger bod geplaatst, dan herstart de aftelklok, en dit tot er geen biedingen meer worden uitgebracht.

Is er geen risico dat je op je eigen bod biedt?

Neen, het systeem is zo ontworpen dat u als hoogste bieder niet meer kunt bieden. Pas als er een hoger bod is dan het uwe kunt u weer bieden.

Weet ik zeker dat ik geen onaangename verrassingen heb als ik het voertuig ontvang?

Elk geveild voertuig is onderworpen aan een volledige expertise met fotorapport, gedetailleerde beschrijving van de eventuele kosten en een nauwkeurige inventaris (aanwezige documenten, aantal sleutels, enz.).  Bovendien wordt voor elk voertuig duidelijk aangegeven welke BTW-regeling moet worden toegepast.

Ben ik gebonden aan mijn bod?

Ja, u bent formeel gebonden aan uw bod in overeenstemming met onze algemene voorwaarden voor het gebruik van de site en onze algemene verkoopvoorwaarden.  Elke handelaar die zijn verplichtingen in het kader van deze veilingen niet is nagekomen, wordt uitgesloten van deelname aan toekomstige veilingen.

Hoe weet ik of een voertuig aan mij is toegewezen?

Wanneer u het hoogste uiteindelijke bod op een voertuig uitbracht, wordt er u automatisch een bevestigingsmail gestuurd met de mededeling of dit voertuig definitief of voorlopig wordt toegekend, afhankelijk van het feit of de minimumprijs al dan niet werd bereikt.

Indien de minimumprijs werd behaald wordt de factuur u binnen enkele uren gemaild.

Indien de minimumprijs niet werd behaald, zal ons verkoopteam binnen 24 uur contact opnemen om u verder te informeren.

Bovendien kunt u uw aankopen op elk moment in real time opvolgen op het tabblad "Mijn Carsys".

Hoeveel tijd heb ik om een gewonnen voertuig te betalen en op te halen?

De betaling van het gewonnen voertuig moet, uitsluitend via overschrijving, binnen 7 kalenderdagen na ontvangst van de factuur gebeuren en moet binnen 15 kalenderdagen na ontvangst van de factuur worden afgehaald.

Wagendetail

1. INFO

 • Ontvang alle foto's van het voertuig per mail
 • Laat u zo snel mogelijk terugbellen door ons verkoopteam
 • Ontvang meer informatie over dit voertuig

2. PRINT FICHE

Klik op deze knop als u de complete voertuigfiche (met beschrijving en foto's) wil bewerken en afdrukken.

3. MAAK OFFERTE

Door op deze knop te klikken kunt u een gepersonaliseerde offerte voor uw klant maken  met uw logo, gegevens en prijs, rekening houdend met uw winstmarge en het geldende BTW-tarief in uw land.

LET OP: om offertes te kunnen maken moet u eerst uw gegevens aanvullen in "MIJN PROFIEL".

4. KOOP NU

Koop het voertuig onmiddelijk en laat andere potentiële kopers u het gras niet voor de voeten maaien!  U ontvangt onmiddellijk een e-mail ter bevestiging van uw aankoop.  De factuur wordt u binnen enkele uren per e-mail toegestuurd.

Expertise

1. 2. 3.  EXPERTISE
Hier vindt u een gedetailleerde beschrijving van de staat van het voertuig, onderverdeeld in 3 tabbladen die overeenkomen met een deel van het voertuig:

 • exterieur
 • Interieur
 • eventuele opmerkingen

Daarom hebben we een set kleurrijke pictogrammen ontwikkeld die u in één oogopslag al een heel goed beeld geven van de algemene staat van de auto. 

 • GEEL: licht beschadigd, geen reparatie nodig.
 • ORANJE: herstelbare schade, onderdeel te repareren.
 • ROOD: defect of ontbreken, onderdeel te vervangen.

4. INVENTARIS
Oplijsting van de aanwezige documenten en het aantal beschikbare sleutels van het voertuig.

Rubriek "Mijn aankopen"

In deze sectie vindt u een overzicht van alle aankopen die u de afgelopen maand heeft gedaan, hetzij tegen een vaste prijs, hetzij via een veiling. Voor elk voertuig heeft u volgende opties:

 1. Wagendetail
  Bekijk de gedetailleerde fiche van het voertuig te bekijken.
 2. Download PDF
  Download de voertuigfiche in PDF-formaat.
 3. Download Foto's
  Download alle foto's in ZIP-formaat (Mac en PC compatibel in full HD)

Rubriek "Mijn offertes"

In deze rubriek vindt u alle gepersonaliseerde offertes die u voor uw klanten heeft aangemaakt (met uw logo, gegevens en prijs, rekening houdend met uw winstmarge en het BTW-tarief dat in uw land van kracht is).

Rubriek "Mijn gegevens"

Rubriek "Mijn instellingen"

In deze rubriek past u de instellingen aan voor het aanmaken van gepersonaliseerde offertes voor uw klanten.  Volgende parameters zijn instelbaar:

 • Uw logo (optioneel)
 • Het BTW-tarief dat in uw land van kracht is
 • Een vaste winstmarge.  U kunt dit bedrag nog altijd wijzigen tijdens het opstellen van de offerte.